Bungalows, Hamme

In de Mergelbeekstraat in Hamme staan twee bungalows waarvan het dak gerenoveerd moest worden. Aannemer en dakwerker Marc Moesick adviseerde voor de dakafdichting SecuOne-EPDM sterk aan.

De dakwerker gebruikte de bestaande dakopbouw met als dakbedekking bestaande roofing. Met het vochtreagerende lijmschuim van Soudatherm Roof 250 bevestigde hij de gebruiksvriendelijke Powerdeck F 100mm-isolatie op deze roofing.  Zo kon de huidige roofing als dampscherm dienen.

SecuOne EPDM op plat dak bungalow in Hamme

 

 De voordelen van SecuOne-EPDM

Ten eerste is SecuOne-EPDM voorzien van een extra zwaar bitumenschild. Samen met de dampdrukverdelende onderlaag in polyestervlies zorgt dit rubberproduct voor het ultieme strakke dak. Deze dakdichting werd volledig verkleefd geplaatst. De standaardrollen zijn 1,37 m breed en licht in gewicht. Perfect dus voor twee particuliere daken als deze. Bovendien is SecuOne-EPDM zeer brandveilig, heeft het een rekvermogen van meer dan 400% en is het 100% UV-, ozon- en I.R.-bestendig. De levensduur van minstens 50 jaar zet de kers op de taart.

SecuOne is de best denkbare garantie op helderregenwaterrecuperatie. Voor het innoverende en waterdichte afwateringssysteem werd hier een PE-tapbuis en een EPDM-slab gebruikt. Ook vinden we het belangrijk om steeds te blijven kiezen voor dekmembranen zonder schadelijke en/of watervervuilende additieven.

 SecuOne met Pre-tape

En kent u de Pre-tapeversie al? SecuOne met Pre-tape heeft een vooraf gemonteerde zelfklevende tape. Zo kunt u tot 70 % sneller naden maken, wat makkelijk én efficiënt is. Bovendien zijn de overlapverbindingen gegarandeerd 7,5 cm breed.  Niets dan voordelen dus.

SecuOne-EPDM op dak bungalows in Hamme

 

      

 

 

 

 

 

 

Projectdetails

Grootte van de werf

305 m2

Oplevering

15/09/2015

Bouwheer

De Keyser Mergelbeek 56

Vandamme Mergelbeek 54

Aannemer

Marc Moesick VOF

Dakwerker

Marc Moesick VOF

Plaats van de werf

Hamme

Type EPDM

SecuOne

Welke isolatie

Recticel Powerdeck F 100mm